Investim în profesorii de sprijin și educația copiilor cu CES

De curând Asociația ADIR a finalizat activitățile din cadrul proiectului    Investim în profesorii de sprijin și educația copiilor cu CES derulat cu autoritatea finanțatoare Consiliul Județean Iași, în cadrul programului de finanțări prin legea 350.

Prin activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect s-a mai făcut un pas pentru sprijinul copiilor cu sindrom down în etapele lor de școlarizare .

În ce a constat primul set de activități? – am instruit și informat în cadrul a 4 sesiuni de cursuri un număr de 20 de persoane (12 cadre specializate pedagogi de pishopedagogie specială-PPS care activează deja în cadrul unor instituții de învățământ special,  6 tineri absolvenți de PPS și 2 studenți în an terminal la facultatea de Științe ale educației specializarea PPS) .

Cursurile au avut ca temă : provocările și problemele specifice procesului de învățare la copii cu sindrom down, ce fel au loc achizițiile specifice vârstei lor; ce modalități eficiente putem aplica  în cazul declinului cognitiv al copilului cu SD și cu ce instrumente reușim să-i aducem la un nivel apropiat vârstei lor.

A doilea set de activități : am desfășurat o serie de sesiuni practice cu copii cu SD punând în aplicare noțiunile însușite în cadrul cursurilor.

De asemena s-au desfășurat sedințe de terapie comportamentală , coaching parental cu părinții copiilor cu SD punând accent pe importanța comunicării în triungiului părinte-copil -profesor.

Comment ( 1 )

  • Caleavalea Cristina

    Felicitări încă un pas înainte, unul foarte important pentru copii cu cerințe educationale speciale. Sunteți super țineți-o tot asa abia așteptăm să venim și noi cu Sofia la dumneavoastră.

Ne-am bucura să aflăm părerea ta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Povestea ADIR

Asociația ADIR a luat naștere de la un vis, despre dreptul la normalitate a fiecăruia, despre cum pot copiii cu sindrom Down să-și atingă potențialul maxim în dezvoltarea lor pe etape de vârstă,  pentru a ajunge nivelul optim din viața lor, despre cum vom susține integrarea lor socială și profesională de mai târziu, despre cum vom contribui noi ca ei să se simtă parte integrantă a comunității în care trăiesc.

Cum ajutăm

Echipa noastră formată din profesori pedagogi de psihopedagogie specială, pedagogi, kinetoterapeut, pedagog social, psiholog, medic își va  folosi abilitățile cunoștințele, experiența în cadrul ședințelor de terapie individualizată.

Activități

Prin activitățile noastre explorăm modul în care copiii cu sindrom Down se dezvoltă, învață noțiunile, folosesc în adaptarea lor comportamentală noțiunile învățate, comportamente de adaptare în diferite medii (familial, școlar, social). Abordăm modalități de terapii și activități educaționale de suport pentru invățare.

Contact

Strada Păun nr 2 bis, Iași
0740 031 661
contact@adir.ro