Te invităm să ne cunoști și să pășești în călătoria copilului cu sindrom Down către o lume senzorială care „așteaptă” a fi explorată, către o lume a cuvintelor încă nedescifrată, către povești care merită a fi create și împărtășite.

Familia noastră

Oana Zamfirachi

Pedagog social, specializare psihopedagogie specială

Eu nu pot privi viața decât așa, cu ochii de copil, iar un copil cu nevoi speciale înainte de toate are nevoie de acest tip de iubire și de privire ca apoi să poată învăța de la tine și cu tine. De când lucrez cu copii speciali, am înțeles că terapia comportamentală, stimularea psihocognitivă începe așa prin ochii de copil, și doar așa poți intra în lumea lui iar de acolo mai departe este vorba despre multă muncă, profesionalism, implicare, seriozitate.

Mădălina Bălănici

Kinetoterapeut

Sunt asistent medical de fiziokinetoterapie, îmi place mult ceea ce fac și mi-am dorit dintotdeauna să lucrez cu copiii, să le ofer ajutorul de care au nevoie pentru a ajunge la acele deprinderi din viața lor de zi cu zi, cât mai aproape de normalitate.

Ionela Nazarie

Psihopedagog, specializare - psihopedagogie specială

Am ales să lucrez și să-mi dedic profesia copiilor speciali, să le ofer tot ce pot eu mai bun spre a-și câștiga și dezvolta abilitățile, tocmai pentru că eu insămi cunosc această dimensiune și știu să înțeleg nevoia lor.

Ștefan Constantinescu

Activitate de secretariat

Mă străduiesc să ajut cum pot eu mai bine la desfășurarea activităților din cadrul Asociației. Am învățat să fiu atent în jurul meu, să văd ce pot face să ajut, în acest fel aflu și eu cum mă pot integra cum pot face parte dintr-o echipă.

dr. Ilici Viorica

Președinte ADIR

Daniela Anton

Profesor psihopedagog specializat pe învățământspecial și integrat, masterand în intervenție timpurie

Lumea copilului cu sindrom Down reprezenta pentru mine un câmp necunoscut, nou, provocator, plin de temeri, dar pe care totuși îmi doream  să îl stăpânesc. Copiii cu sindrom Down nu au nevoie de ”ființe perfecte”, ci de ființe umane armonioase care să le dezvolte sentimentul că sunt în siguranță alături de ei, care să le “hrănească” sufletul, să le producă stări de încântare, să le insufle dorința de a descoperi măreția unor „lucruri” mărunte.

Mihaela Aionesă

Profesor kinetoterapeut, specializat în intervenție timpurie pentru copii cu dizabilități

Recuperarea copiilor cu nevoi speciale este pentru mine o provocare continuă cu suișuri și coborâșuri și am învățat de–a lungul timpului să privesc prin ochii lor pentru a le putea oferi ajutor, siguranță, putere și speranță, iar motivația pentru a continua lupta vine în urma rezultatelor obținute.

Doinița Luca

Supraveghetor

Grija mea  este siguranța copiilor în tot cee ce fac la noi, fie că se joacă, fie că stau la masă. Mă umplu de energie alături de copii și îmi sunt tare dragi.

Povestea ADIR

Asociația ADIR a luat naștere de la un vis, despre dreptul la normalitate a fiecăruia, despre cum pot copiii cu sindrom Down să-și atingă potențialul maxim în dezvoltarea lor pe etape de vârstă,  pentru a ajunge nivelul optim din viața lor, despre cum vom susține integrarea lor socială și profesională de mai târziu, despre cum vom contribui noi ca ei să se simtă parte integrantă a comunității în care trăiesc.

Cum ajutăm

Echipa noastră formată din profesori pedagogi de psihopedagogie specială, pedagogi, kinetoterapeut, pedagog social, psiholog, medic își va  folosi abilitățile cunoștințele, experiența în cadrul ședințelor de terapie individualizată.

Activități

Prin activitățile noastre explorăm modul în care copiii cu sindrom Down se dezvoltă, învață noțiunile, folosesc în adaptarea lor comportamentală noțiunile învățate, comportamente de adaptare în diferite medii (familial, școlar, social). Abordăm modalități de terapii și activități educaționale de suport pentru invățare.

Contact

Strada Păun nr 2 bis, Iași
0740 031 661
contact@adir.ro